1 op de 4 mensen denkt de verkeerde keuzes qua mobiliteit voor zichzelf te hebben gemaakt

Uit een landelijke online peiling van Athlon Car Lease onder zakelijke en particuliere automobilisten blijkt dat meer dan de helft (56%) van de respondenten aangeeft meer te willen weten over de ontwikkeling van mobiliteit in ons land. Maar liefst 25% denkt namelijk niet de juiste keuzes te hebben gemaakt voor zichzelf qua mobiliteitsmogelijkheden en weet ook niet wat hij of zij op jaarbasis kwijt is aan autokosten. De peiling is gehouden in samenwerking met de VNF (Verenigde Nederlandse Fleetowners), de NOVE (Nederlandse Organisatie voor de Energiebranche), Automotive Insiders, Autoleasewereld en Traffic Radio.

Behoefte aan meer flexibiliteit
Op de vraag in de peiling of het bedrijf waar men werkzaam is een mobiliteitsbeleid hanteert waarbij is nagedacht over de juiste combinatie van milieu, kosten en wensen van de medewerkers geeft de helft aan dat dit niet het geval is. Zo wil 60% van de medewerkers meer keuze en flexibiliteit hebben rondom mobiliteit binnen het bedrijf. 43% van de ondernemers en fleetowners zelf geeft ook aan onvoldoende te weten wat de exacte mobiliteitskosten zijn voor hun rijdend wagenpark. Armand van Veen, Algemeen Directeur Athlon Car Lease: “In het kader van ons Duurzaam Mobiliteitsplan hebben we besloten om de stap te maken van auto-aanbieder naar een aanbieder van een breder pakket aan mobiliteitsdiensten. Je ziet gewoon dat daar veel behoefte aan is binnen bedrijven. Men weet niet goed waar te beginnen. Wij willen hier de helpende hand bieden.”

Elektrisch rijden
Uit de peiling blijkt verder dat circa 40% van de mensen een betere informatievoorziening wenst om zo voordelig en milieuvriendelijk mogelijk te rijden. Ruim 1 op de 3 respondenten zegt namelijk onvoldoende kennis te hebben van alle mogelijkheden die er zijn qua mobiliteit. 53% geeft aan nooit de aanschaf van een auto te hebben overwogen die niet op een fossiele brandstof als benzine of diesel rijdt. Degenen die dat wel hebben gedaan, keken vooral naar een hybride, elektrische of LPG auto. Armand van Veen: “Wij geloven als Athlon Car Lease absoluut in de toekomst van elektrisch rijden en willen elektrische voertuigen zo toegankelijk en financieel bereikbaar mogelijk maken voor onze klanten. Vandaar ook dat wij momenteel 800 elektrische auto’s in ons wagenpark hebben opgenomen, hoofdpartner zijn in de elektrische snelweg (A15), het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam ondersteunen en onlangs nog met een roadshow het land zijn ingetrokken om de 100% elektrische Tesla S te tonen aan onze klanten.”

Meer kennis over mobiliteit
Armand van Veen: “De uitkomsten van het onderzoek zijn duidelijke signalen. Onze eigen klanten vroegen ons ook al eerder in een klantonderzoek om een rol in te nemen als (semi) onafhankelijk kenniscentrum op dit vlak. Dit doen we dan ook meer en meer. Enerzijds in onze dagelijkse klantcontacten maar ook zijn we op het grootste blogplatform van Nederland gestart met www.mobiliteit.blog.nl Dit is een blog waar we elke dag blogposts schrijven die puur geënt zijn op mobiliteit en alle mogelijke keuzes die je daarbij kunt maken. Verder biedt www.athloncarlease.nl/stapin ook veel aanvullende informatie op dit vlak en tref je daar onder andere onze film aan met daarin de mobiliteitsgeschiedenis van Nederland vanaf 1916.”

Over Athlon Car Lease
Athlon Car Lease heeft als primaire doel de mobiliteit van haar klanten te verzorgen. Dat was al zo in 1916, toen het nog RIVA (Reparatie Inrichting Van Automobielen) heette en dat is nu nog steeds zo. Athlon Car Lease is met ruim 120.000 auto’s weliswaar marktleider op het gebied van autoleasing in Nederland, maar het bedrijf kijkt ook verder.
Athlon Car Lease ontplooit al jarenlang allerlei tijdsbesparende en duurzame initiatieven op het gebied van mobiliteit en efficiënte alternatieven voor autogebruik. Een goed voorbeeld daarvan is de opening van het eerste Athlon Flex Centre bij Schiphol. Een vergader-, werk-, en ontmoetingsplek waar elke Athlon klant terecht kan. Maar ook de zeer actieve stimulering van bijvoorbeeld elektrisch rijden is daar onderdeel van. In de toekomst zal Athlon Car Lease de ontwikkeling van dit soort slimme producten en diensten alleen nog maar intensiveren.
De organisatie heeft ruim 500 medewerkers in Nederland en is onderdeel van De Lage Landen International, een 100% dochter van de Rabobank. Het hoofdkantoor van Athlon Car Lease is gevestigd in Almere. Daarnaast heeft zij kantoren in Heerenveen, Alkmaar, Nieuwegein, Berkel en Rodenrijs en Eindhoven. Internationaal is Athlon Car Lease actief met kantoren in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Portugal, Italië en Spanje. Naast leasing biedt Athlon Car Lease verhuur aan via de eigen verhuurvloot, Rental Services. Meer informatie vindt u op: www.athloncarlease.nl.

Bron: Ondernemen.Blog.nl