Weggeefwoensdag bij OAMKB: gratis whitepaper over groei van je onderneming door strategische allianties. Samen werken is werkplezier voor ondernemers!

Groei door strategische allianties

Als gevolg van de financiële- en economische crisis geldt voor veel ondernemingen dat de bedrijfsprestaties, waaronder winstgevendheid, onder druk staan. Het kost ze veel tijd en moeite om de kosten in de pas te laten lopen met de vaak sterk gedaalde inkomsten. Afslankoperaties zijn noodzakelijk, maar het realiseren van groei evenzeer. Groei draagt bij aan de concurrentiepositie op de langere termijn. Strategische allianties worden daarbij vaak over het hoofd gezien.
Ondernemingsgroei verbetert de financiële weerbaarheid op vier manieren. Ten eerste de machtspositie, ten tweede geeft groei schaalvoordelen. Ten derde leidt groei tot synergie-effecten. Ten vierde reduceert groei ondernemingsrisico’s door risicospreiding.

Groeistrategieën
Een grotere onderneming is vaak beter in staat kortingen te bedingen of bekwaam personeel aan te trekken. Door groei kunnen productiemiddelen efficiënter worden ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan machines, maar ook aan ondersteunende afdelingen waarvan de vaste kosten beter verdeeld kunnen worden. Door leereffecten tussen bedrijfsactiviteiten kan het resultaat van gezamenlijke uitvoering van activiteiten beter, sneller of meer zijn dan wanneer elk afzonderlijk wordt uitgevoerd.

Verder lezen? Lees het hele artikel hier Deze tekst is een gedeelte uit de whitepaper u kunt het hele artikel hier lezen: https://tinyurl.com/8c8g8je

Tags: Weggeefwoensdag, OAMKB, Werkplezier, Ondernemers, Samenwerking, strategisch, strategie, partner